Skip to main content
Kampanjmaterial Sommarens möjliggörare

GodaHus korad till ”Sommarens möjliggörare” för byggåterbruksinsats

GodaHus har, genom Lisa Bringhed på Region Kronoberg, bidragit till en potentiell klimatbesparing på 6,9 ton CO2e, genom att registrera ett stort antal återbruksbara byggprodukter på CCBuilds digitala marknadsplats.

CCBuild (Centrum för cirkulärt byggande), som föreningen GodaHus är medlem i, har en digital marknadsplats där medlemmar kan registrera återbruksbart byggmaterial och byggdetaljer till försäljning – det kan vara allt ifrån fönster, tak och golv till vvs-system, vitvaror och inredning.

Under sommaren har GodaHus-medlemmen Lisa Bringhed, på Region Kronobergs fastighetsavdelning, tillsammans med WSP, registrerat över 30 olika artiklar av återbruksbart material på marknadsplatsen, som uppskattas ge en potentiell klimatbesparing på hela 6,9 ton CO2e! När så CCBuild för en tid sedan korade ”Sommarens möjliggörare” – det vill säga medlemmar som registrerat mycket byggmaterial, kunde GodaHus stoltsera i topp tre, tillsammans med Återbruket Alelyckan och Dala återbyggdepå. Oerhört glädjande, tycker vi på GodaHus. Tack för en strålande insats Lisa!

”Vi är tacksamma för att vi fått chansen att använda CCBuild i detta projekt. Vi har även tidigare arbetat med återbruk på olika sätt, men inte tidigare gjort det på ett så här strukturerat sätt som vi kunnat göra med hjälp av CCBuild. Det har varit ett bra verktyg för oss för att öka återbruket av byggmaterial och även för att visa vilken stor klimatnytta återbruket har.” säger Lisa Bringhed.

Anders Lundgren, ledare för temagruppen GodaHåll som fokuserar på cirkulärt byggande, hoppas att utmärkelsen ska få fler organisationer att få upp ögonen för återbruk.

”CCBuilds marknadsplats är en viktig pusselbit till att få igång en marknad för återbrukat byggnadsmaterial i sydostregionen. Att synliggöra tillgängligt material är ett första viktigt steg.” säger Anders Lundgren.

Läs CCBuilds nyhet om utmärkelsen.

Läs mer på Temagruppen GodaHåll.