Skip to main content

Jonas Lindqvist är juni månads profil!

Jonas Lindqvist, Affärsutvecklande Besiktningsman VVS på bsv är juni månads profil 2024

”Hållbarhet är ett begrepp som borde ha förlösts mycket tidigare och framför allt i en större del av världen. GodaHus kan definitivt ta en ledande roll i vårt geografiska område.

Hej Jonas! Vi på GodaHus är så glada att du är vår nya vice ordförande i styrelsen! Berätta lite om ditt arbete på bsv och hur länge du arbetat där?

– På bsv arbetar jag mestadels med olika typer av besiktningar som statusbesiktning innan fastighetstransaktion och entreprenadbesiktningar. Jag arbetar även med granskning och kontroll i projekterings och produktionsskede. Har även varit föreläsare på Linnéuniversitetet, GodaHus-utbildning för drifttekniker och för Sävsjö kommun. Jag kommer även att arbeta med affärsutveckling.

Jag har bara varit på bsv i 6 månader men har varit i branschen i +30 år. Startade som ventilationsmontör blev sedan ledande montör, projektledare. Blev konsult på ÅF och blev generalkonsult för första försöket att bygga arenastaden i Växjö. Handlingarna var klara och utskickade men vår beställare drog sig ur och projektet lades ner. Senare blev jag involverad i det nya projektet när Växjö Lakers projekterade och byggde Vida Arena. När projektet närmade sig slutet nappade jag på ett erbjudande om att bli Arenachef. Jag var där under tre hela säsonger och om det kan man nog skriva en bok om. Efter det blev jag konsult igen på ÅF som sedan blev AFRY, var då ombud och ansvarig för flera stora projekteringar som ICON, Vuxenpsyk Växjö, Stations och kommunhus i Växjö, en Arena i Uppsala och mycket mer.

Jag är född i Växjö och bor utanför Sandsbro vid Toftasjön. Förr var det bara motorsport som var hobby men på senare tid har golfen tagit en allt större plats. I höst ska jag och min fru driva ett renoveringsprojekt av vår lägenhet i Spanien, det kommer att bli jätteintressant.

Vad är din specialitet och vad gör ni på bsv?

– Jag är Certifierad besiktningsman med bred bakgrund och lång erfarenhet. Ofta kan jag med små inspel stötta i många olika projekt. bsv är en arkitekt & ingenjörsbyrå vi är ca 100 anställda i södra Sverige med specialistkompetens inom alla typer av fastighetsprojekt. Arkitektur och konstruktion är störst hos oss men vi kan ofta sätta ihop en helhet i olika projekt. Som exempel deltar vi nu med 9 olika kompetenser i K8 projektet.

Vad är dina tankar kring hållbarhet och hur ser du på GodaHus roll i det?

– Hållbarhet är ett begrepp som borde ha förlösts mycket tidigare och framför allt i en större del av världen. GodaHus kan definitivt ta en ledande roll i vårt geografiska område. Viktigt är att visa vad som faktiskt har genomförts i olika projekt. Lika viktigt är att inspirera omgivningen till att verkligen ta nästa steg. En stor del i hållbarhetsarbete är energi på olika sätt och inom det området är vi ett föredöme i utbildningar , examensarbeten och i olika projekt.

Vad kommer du att kunna bidra med in som ny vice ordförande i GodaHus? Och vad kan du få tillbaka av detta nätverk?

– Min specialitet med erfarenheter från konsultuppdrag, entreprenader, underhåll och fastighetsförvaltning gör att jag kan se på frågor med olika ögon. Givetvis kommer mitt nätverk att breddas rent geografisk men även genom att träffa nya människor som är aktiva i vår branschs utveckling.

Du har varit en del av GodaHus-nätverket länge – varför ska man engagera sig i GodaHus tycker du?

– Jag har varit med sedan starten men var inte aktiv under arenatiden. Att engagera sig i något utan att få något tillbaka är inte hållbart. Jag har lärt känna många nya människor som har kunnat bidra i mina projekt. Samtidigt har jag lärt mig mycket som jag haft stor nytta av men även kunnat sprida vidare till mina kollegor.

Vad är ditt bästa hållbarhetstips?

– Ta hand om det du äger, då varar det längre.

Författare: Maria Lundin
Datum: 2024-06-17