Skip to main content
Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Energiting Sydost 2021

2021-11-11-08:30 - 16:00

Energiting Sydost – 11 november 2021

Hybridkonferens – välj mellan att delta på plats på Vetenskapshuset i Markaryd eller digitalt via länk.

I år ligger fokus på de drivkrafter i samhället som behöver samverka för att tillsammans kunna bekämpa klimatförändringarna. Ta del av olika sessioner, både live och förinspelade, på olika teman!

Ur programmet:

Hur många miljoner kan sparas i Blekinge?

Under året har Energikontor Sydost bedrivit arbetet med att kartlägga energianvändningen i kommunala och regionala fastigheter i Blekinge. Syftet har varit att utreda potentialen för energieffektivisering och räkna ut hur många miljoner kr per år som de offentliga fastighetsägarna skulle kunna spara genom att vidta effektiviserande åtgärder.  Så vad har då resultatet blivit? Detta presenteras för första gången på Energitinget av konsulten Daniel Svensson från Energy Service Management AB.

 

Hållbar energiproduktion i byggnader

Byggsektorn står för en stor del av koldioxidutsläppen i samhället, därför är det viktigt att öka kunskapen om energieffektivt byggande och renovering, samt kunskapen om vikten av att integrera förnybar energiproduktion i byggnader, så som till exempel solenergi. I den här sessionen får du bland annat lyssna på Carl-Magnus Engström, Chef Teknik på Mönsterås bostäder, som berättar mer Mönsterås kommuns nya solcellsstrategi och om planerade upphandlingar av installationer.

Stefan Olsson med kollegan Lidia Salame från Energikontor Sydost presenterar ”Hållbar byggnation i Blekinge – en praktisk manual” – ett arbetsverktyg för projektledare att använda i samband med nyproduktion eller ombyggnation/renovering, för att bidra till mer energieffektiva och hållbara byggnader i länet.  De tar också upp vilka tillgängliga stöd som finns att söka för renovering och effektivisering av byggnader.

 

Läs mer om innehåll, tid och pris på energitingsydost.se 

Anmäl dig till Energiting Sydost senast 4 november!

Energiting Sydost är en heldagskonferens som fokuserar på hållbar utveckling, med inspirerande föreläsningar, spännande möten och verktyg för förändring. Här bemöts både stora och små frågor inom förnybar energi, energieffektivisering, transporter, fastigheter, arbetsmarknad, samhällsekonomi och planering. Konferensen arrangeras varje år av Energikontor Sydost på uppdrag av våra ägare: kommuner och regioner i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län.

Välkommen önskar Energkontor Sydost och Länsstyrelsen i Krononergs län!

Detaljer

Datum:
2021-11-11
Tid:
08:30 - 16:00